Ronde eettafels

Ken je het probleem? Op zoek zijn naar mooie meubels voor je nieuwe interieur maar hetgeen dat je in de winkels ziet in de perfect gestylde kamers, past niet mooi in jouw eigen ruimte. In winkels zijn stijlkamers vaak mooi ruim opgezet en zo nodig qua grootte aangepast aan de tientallen -zo niet honderden- meubels en accessoires die te koop zijn. Prachtig mooi, maar hoe pas je dat in je eigen ruimte?

Een item dat meestal veel ruimte in beslag neemt is de eettafel. Waar je vroeger vaak kleinere tafels zag voor 4 personen, is de eettafel nu een centrale plaats in de ruimte, welke het centrum voor een gezellig avondje tafelen vormt. Vaak met plaats voor 6 tot 8 stoelen. Dat is heel leuk en gezellig maar wij in het piepkleine Nederland hebben nu eenmaal niet altijd plaats voor zo’n groot object.

Maar wel eens gedacht aan een ronde tafel? Te plaatsen midden in een ruimte en al snel plaats voor 6 stoelen. Naast dat het heel gezellig zit, geeft het vaak een mooi contrast tussen de vele hoekige, vierkante meubels. Met wat ronde vormen creëer je een spannend effect welke een prachtige balans brengt in je interieur. De ronde eettafel is wat ons betreft dus een echte musthave.

Helaas brengt de ronde eettafel ook wat (praktische) nadelen met zich mee bijvoorbeeld dat je hem nooit kunt uitbreiden tot een grotere tafel, of hem niet tegen een muur kunt plaatsen. Maar ja, het oog wil ook wat, niet waar?

Overweeg jij een ronde eettafel te kopen? Tegenwoordig staat internet bomvol met mooie voorbeelden. Of je belt of mailt mij natuurlijk. Gaan we samen op pad om de mooiste tafel voor jou te vinden!

Dan nog even een tip: Kies voor optimaal zitgemak voor een tafel met één poot (in het midden). Zo zitten er geen poten in de weg als je meerdere stoelen rondom de tafel wil zitten.

Ter inspiratie volgen hier onze fav’s:

QazQaMisterdesignEtnicraft

Etnicraft2

OriginalsZeitraum

Bronvermelding:
– QAZQA
– Magisdesign
– Ethnicraft
– Originals
– Zeitraum

 

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: