Beautiful Basic

Deze stijl is in de basis eenvoudig. De schoonheid ligt hier in rust, licht en natuurlijke kleuren en materialen. Basic klinkt misschien suf, maar is allesbehalve saai. Deze stijl wordt vaak toegepast in huizen die van zichzelf al wat bijzonderder zijn dan een doorsnee huis. Denk bijvoorbeeld aan een jaren-30 woning met glas in lood, oude houten vloer en paneeldeuren. Als je in dit soort panden een basic woonstijl toepast, versterkt dat de charme van het pand met de authentieke uitstraling. Dit zorgt voor een mooie balans in het geheel. Daarnaast blijven deze oude elementen ook nog opvallen en gaat de aandacht niet alleen maar gaat naar de meubels en accessoires. Sowieso is de truc om je ruimtes niet te vol te zetten.

Qua kleuren kun je het het beste zoeken in grijstinten. Wil je er toch een extra kleur bij toevoegen? Neem dan olijfgroen of grijsblauw. Bijvoorbeeld in een krijtverf!

Een groot voordeel van deze woonstijl is dat de lichte kleuren het licht in de ruimte weerkaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte niet alleen lichter, maar ook nog eens groter dan hij werkelijk is. Hiervoor geldt wel dat er voldoende daglicht binnen moet komen. Het kiezen van de juiste raambekleding is hierbij heel belangrijk.

Tip! Spreekt deze stijl je aan maar mag het wel iets spannender? Voeg hier en daar grafische prints en dessins toe, het liefst in dezelfde neutrale tinten. De vormen zorgen ervoor dat het geheel breekt! Denk aan wanddecoratie of een leuk kussen.

Natuurlijk hebben wij nog heel veel meer tips om deze woonstijl tot een succes in jouw woning te maken. Neem vrijblijvend contact op!
Blog 3 - woonstijl beautiful basic

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: