ART/PHOTO GALLERY

ART/PHOTO GALLERY

Een wand met foto’s in huis, tja wat vinden we daar eigenlijk van? Over het algemeen ben ik er niet zo fan van. Het oogt vaak rommelig en is meestal niet stijlvol. Soms ben ik ergens en dan irriteer ik me mateloos aan de bij elkaar geraapte kiekjes, hoe leuk en gezellig deze foto’s ook zijn (en ik irriteer me dan weer aan mezelf dat ik me er aan irriteer ;-)).


Maar je kunt het natuurlijk ook naar een hoger niveau tillen en het op een andere manier aanpakken. Want een interieur moet persoonlijk zijn en vol met fijne herinneringen zitten. Er is niks belangrijker, toch?


Ik ging op onderzoek uit en vond een een goede manier om een mooie en stijlvolle Wall of Fame te maken. Vol met je eigen herinneringen, maar wel in de stijl van je interieur. Het vereist wat van je puzzelvermogen, maar als alles makkelijk zou zijn in het leven was er ook niks aan.


Begin met het uitkiezen van een stuk muur in je woning waar je deze photo gallery wil gaan creëren. Heb je deze al gevonden? Yes, dan heb je stap 1 volbracht. Meet hem even op en bepaal het maximale vlak dat je wil invullen.


Op Pinterest vond ik super veel layouts en vormen om de foto’s in te plaatsen. Maar nu is het natuurlijk nog de kunst om dit op jouw eigen muur uit te meten. Dit kun je het beste doen met papier en tape. Even de stukken papier op maat maken van de lijsten die je voor ogen hebt en op de muur plakken. Zo weet je zeker dat je compositie straks mooi is. Je kunt het maar een keer goed doen!


Tip: mocht je geen heel groot budget hebben om deze photo Gallery te creëren, ga dan eerst op zoek naar mogelijke lijsten en laat die afmetingen de leidraad zijn voor je layout.


Dan gaan we naar het volgende belangrijke onderdeel; het bewerken van je foto’s. Het gaat namelijk een eenheid vormen als je al je gekozen foto’s met dezelfde instellingen bewerkt. Dus bijvoorbeeld allemaal even veel contrast, verzadiging of warmte/kleurtoevoeging. Helaas is dit geen standaard instelling die ik zo aan je door kan geven. Dat is afhankelijk van de foto’s die je uitkiest, denk aan de belichting of omgeving. Het eigenlijk ook niet heel belangrijk voor welke instellingen je gaat (kies gewoon iets wat je zelf mooi vindt!), als je maar bij elke afbeelding hetzelfde toepast. 
Mocht je er niet uit komen (of geen Photoshop hebben) dan kan ik je uiteraard helpen bij het bewerken van je foto’s.


Zie hier wat foto’s van de werkwijze, de layouts en inspiratie voor kleuren en foto-bewerk instellingen!

Geef een reactie

%d bloggers liken dit: