ART/PHOTO GALLERY

ART/PHOTO GALLERY

Een wand met foto’s in huis, tja wat vinden we daar eigenlijk van? Over het algemeen ben ik er niet zo fan van. Het oogt vaak rommelig en is meestal niet stijlvol. Soms ben ik ergens en dan irriteer ik me mateloos aan de bij elkaar geraapte kiekjes, hoe leuk en gezellig deze foto’s ook zijn (en ik irriteer me dan weer aan mezelf dat ik me er aan irriteer ;-)).


Maar je kunt het natuurlijk ook naar een hoger niveau tillen en het op een andere manier aanpakken. Want een interieur moet persoonlijk zijn en vol met fijne herinneringen zitten. Er is niks belangrijker, toch?


Ik ging op onderzoek uit en vond een een goede manier om een mooie en stijlvolle Wall of Fame te maken. Vol met je eigen herinneringen, maar wel in de stijl van je interieur. Het vereist wat van je puzzelvermogen, maar als alles makkelijk zou zijn in het leven was er ook niks aan.


Begin met het uitkiezen van een stuk muur in je woning waar je deze photo gallery wil gaan creëren. Heb je deze al gevonden? Yes, dan heb je stap 1 volbracht. Meet hem even op en bepaal het maximale vlak dat je wil invullen.


Op Pinterest vond ik super veel layouts en vormen om de foto’s in te plaatsen. Maar nu is het natuurlijk nog de kunst om dit op jouw eigen muur uit te meten. Dit kun je het beste doen met papier en tape. Even de stukken papier op maat maken van de lijsten die je voor ogen hebt en op de muur plakken. Zo weet je zeker dat je compositie straks mooi is. Je kunt het maar een keer goed doen!


Tip: mocht je geen heel groot budget hebben om deze photo Gallery te creëren, ga dan eerst op zoek naar mogelijke lijsten en laat die afmetingen de leidraad zijn voor je layout.


Dan gaan we naar het volgende belangrijke onderdeel; het bewerken van je foto’s. Het gaat namelijk een eenheid vormen als je al je gekozen foto’s met dezelfde instellingen bewerkt. Dus bijvoorbeeld allemaal even veel contrast, verzadiging of warmte/kleurtoevoeging. Helaas is dit geen standaard instelling die ik zo aan je door kan geven. Dat is afhankelijk van de foto’s die je uitkiest, denk aan de belichting of omgeving. Het eigenlijk ook niet heel belangrijk voor welke instellingen je gaat (kies gewoon iets wat je zelf mooi vindt!), als je maar bij elke afbeelding hetzelfde toepast. 
Mocht je er niet uit komen (of geen Photoshop hebben) dan kan ik je uiteraard helpen bij het bewerken van je foto’s.


Zie hier wat foto’s van de werkwijze, de layouts en inspiratie voor kleuren en foto-bewerk instellingen!

Nieuw Landelijk

‘Nieuw Landelijk’ is waarschijnlijk een term die  je nog niet zo vaak gehoord hebt. Toch is het er een waar ik zelf erg fan van ben. Hij kan het beste omschreven worden als strak, en modern, voorzien van neutrale kleuren maar toch warm. Nu klinkt dat natuurlijk vrij algemeen en daarom wordt het hoog tijd om wat meer te vertellen over deze woonstijl.

Neutrale kleuren. Dan denk je toch snel aan wit, beige, taupe, grijs, grijs en… grijs. Mocht jij bij die groep mensen horen die wel van wat kleur houdt in huis, en nu af willen haken met lezen; wacht heel even! Je hoeft niet altijd een bepaalde kleur toe te voegen om een bijzonder interieur te creëren. Wel eens gedacht aan zilver? Met de goede combinaties heb je in een mum van tijd een heel stijlvol interieur welke alles behalve saai is.

Tijdloos is hierbij het toverwoord. Je zult niet snel uitgekeken zijn op deze sfeer. En bovendien; heb je er wel eens over nagedacht hoe makkelijk verkoopbaar je woning is als de basis neutraal is? Misschien nu nog niet belangrijk, maar wel een leuk bijkomend voordeel voor de toekomst.

Genoeg over kleur, hier nog enkele tips om jouw interieur te veranderen in deze stijl:

  • Een hoge witte plint geeft body en is heel stijlvol. Denk zeker aan een hoogte van 12 cm. Hou je erg van landelijk en/of klassiek? Voorzie ze dan van een bies.
  • Een neut maakt het geheel af en zorgt net voor dat beetje allure;
  • Investeer in een goede huisgeur, een stukje beleving in huis;
  • Durf eens zwart te gebruiken;
  • Lange gordijnen benadrukken de hoogte van de ruimte;
  • Neem contact op met mij en we doen het samen!

Blog 5 - woonstijl Nieuw Landelijk - TEAM48

EXOTISCH ETNISCH

We hebben momenteel een dipje voor wat betreft de tropische temperaturen. Om toch in de exotische sferen te blijven vertel ik jullie deze week graag meer over de Etnische woonstijl.

Bij de woonstijl Etnisch zijn de meubels en kleuren wat minder vooraf bepaald. Verschillende culturen staan hier centraal, vaak in combinatie met donkere, aardse tinten. Maar wit kan zeker ook, dat zorgt voor een wat frisser geheel. Verder zijn natuurlijke materialen een must; denk vooral aan hout, textiel, riet en aardewerk. Een etnisch interieur is warm en levendig met de natuur als basis!

Het allerleukste aan deze stijl is dat je een interieur vol herinneringen hebt. Als je graag reist is er niks leuker dan je woning inrichten met je eigen bijzondere vondsten uit het buitenland. Ben je niet zo’n reiziger? Ook de woonwinkels liggen vol met mooie accessoires die perfect aansluiten bij deze stijl. Voeg hier wat groen aan toe, bijvoorbeeld een grote bananenplant of cactus en je bent geheel compleet!

Dan nog even een tip: wees creatief en zet die mooie schaal of rieten mand niet op tafel maar hang hem aan de muur.

Kort samengevat zou je deze stijl kunnen omschrijven als een weerspiegeling van je eigen persoonlijkheid voorzien van eigenzinnige kleuren en dierbare vondsten uit heel de wereld. Een gedurfde stijl dus waarin je duidelijk je eigen keuzes laat zien. Gedurft ja. Dat kan eng zijn, maar ik help je met liefde!

 

Blog 4 - woonstijl Exotisch Etnisch

Beautiful Basic

Deze stijl is in de basis eenvoudig. De schoonheid ligt hier in rust, licht en natuurlijke kleuren en materialen. Basic klinkt misschien suf, maar is allesbehalve saai. Deze stijl wordt vaak toegepast in huizen die van zichzelf al wat bijzonderder zijn dan een doorsnee huis. Denk bijvoorbeeld aan een jaren-30 woning met glas in lood, oude houten vloer en paneeldeuren. Als je in dit soort panden een basic woonstijl toepast, versterkt dat de charme van het pand met de authentieke uitstraling. Dit zorgt voor een mooie balans in het geheel. Daarnaast blijven deze oude elementen ook nog opvallen en gaat de aandacht niet alleen maar gaat naar de meubels en accessoires. Sowieso is de truc om je ruimtes niet te vol te zetten.

Qua kleuren kun je het het beste zoeken in grijstinten. Wil je er toch een extra kleur bij toevoegen? Neem dan olijfgroen of grijsblauw. Bijvoorbeeld in een krijtverf!

Een groot voordeel van deze woonstijl is dat de lichte kleuren het licht in de ruimte weerkaatsen. Hierdoor lijkt de ruimte niet alleen lichter, maar ook nog eens groter dan hij werkelijk is. Hiervoor geldt wel dat er voldoende daglicht binnen moet komen. Het kiezen van de juiste raambekleding is hierbij heel belangrijk.

Tip! Spreekt deze stijl je aan maar mag het wel iets spannender? Voeg hier en daar grafische prints en dessins toe, het liefst in dezelfde neutrale tinten. De vormen zorgen ervoor dat het geheel breekt! Denk aan wanddecoratie of een leuk kussen.

Natuurlijk hebben wij nog heel veel meer tips om deze woonstijl tot een succes in jouw woning te maken. Neem vrijblijvend contact op!
Blog 3 - woonstijl beautiful basic

Het kiezen van een woonstijl

‘’Hoe zorg jij er toch steeds voor dat jouw interieurplannen altijd maar slagen en dat mensen keer op keer enthousiast zijn?’’ Dit is een vraag die veel aan mij gesteld wordt als interieurontwerper. Een hele begrijpelijke vraag ook. Want in woonwinkels wordt je doodgegooid met alle mooie spullen in vele verschillende soorten, maten en kleuren dat je overprikkeld naar huis gaat aan het einde van de dag. Met een auto vol met leuke accessoires weliswaar. Maar op het moment dat je ze in je eigen woning plaatst ben je toch niet 100% tevreden. Hoe kan dat toch?

Ik zal het je vertellen. De kracht zit ‘m in de eenheid. Probeer voor je begint met het veranderen van je interieur één stijl voor ogen te hebben, het liefst compleet met kleurenpalet. Het maken van een moodboard helpt hierbij. Zo heb je altijd een uitgangspunt om op terug te vallen als je het even niet meer weet. Nu weet ik uit ervaring dat het niet altijd makkelijk is om zo’n moodboard te maken. Het is zeker lastig om je persoonlijke stijl te vinden én toe te passen. Kom je er niet uit? Ik help je hier graag bij! Gaan we samen op zoek naar jouw ideale sfeer. Vervolgens kun je met een gerust hart gaan shoppen, of we doen het gezellig samen.

Om jullie een handje te helpen zullen we vanaf nu iedere week een woonstijl uitlichten. Hierin zul je terugzien dat een interieur sterk wordt als je meubels en accessoires een geheel vormen en geen allegaartje is van allerlei random spullen. Stay tuned voor interessante tips!

8d9af42f8a141c021c259143b1ba7b0e
Bron afbeelding: Covethouse

Ronde eettafels

Ken je het probleem? Op zoek zijn naar mooie meubels voor je nieuwe interieur maar hetgeen dat je in de winkels ziet in de perfect gestylde kamers, past niet mooi in jouw eigen ruimte. In winkels zijn stijlkamers vaak mooi ruim opgezet en zo nodig qua grootte aangepast aan de tientallen -zo niet honderden- meubels en accessoires die te koop zijn. Prachtig mooi, maar hoe pas je dat in je eigen ruimte?

Een item dat meestal veel ruimte in beslag neemt is de eettafel. Waar je vroeger vaak kleinere tafels zag voor 4 personen, is de eettafel nu een centrale plaats in de ruimte, welke het centrum voor een gezellig avondje tafelen vormt. Vaak met plaats voor 6 tot 8 stoelen. Dat is heel leuk en gezellig maar wij in het piepkleine Nederland hebben nu eenmaal niet altijd plaats voor zo’n groot object.

Maar wel eens gedacht aan een ronde tafel? Te plaatsen midden in een ruimte en al snel plaats voor 6 stoelen. Naast dat het heel gezellig zit, geeft het vaak een mooi contrast tussen de vele hoekige, vierkante meubels. Met wat ronde vormen creëer je een spannend effect welke een prachtige balans brengt in je interieur. De ronde eettafel is wat ons betreft dus een echte musthave.

Helaas brengt de ronde eettafel ook wat (praktische) nadelen met zich mee bijvoorbeeld dat je hem nooit kunt uitbreiden tot een grotere tafel, of hem niet tegen een muur kunt plaatsen. Maar ja, het oog wil ook wat, niet waar?

Overweeg jij een ronde eettafel te kopen? Tegenwoordig staat internet bomvol met mooie voorbeelden. Of je belt of mailt mij natuurlijk. Gaan we samen op pad om de mooiste tafel voor jou te vinden!

Dan nog even een tip: Kies voor optimaal zitgemak voor een tafel met één poot (in het midden). Zo zitten er geen poten in de weg als je meerdere stoelen rondom de tafel wil zitten.

Ter inspiratie volgen hier onze fav’s:

QazQaMisterdesignEtnicraft

Etnicraft2

OriginalsZeitraum

Bronvermelding:
– QAZQA
– Magisdesign
– Ethnicraft
– Originals
– Zeitraum